La necessitat d’un Consell de la Joventut


Joves | 14-03-2014

 

 La necessitat d'un Consell de la Joventut
El passat dimecres va tenir lloc la reunió de la comissió permanent del Consell de la Joventut de les Illes Balears per marcar les actuacions més immediates i també complir els compromisos adquirits amb l’assemblea general que té lloc cada 6 mesos. Dins aquest context va sorgir la idea de quina funció especifica, quina finalitat té l’actual CJIB? (Recordant que en el setembre de 2012 el govern autonòmic liderat per el senyor Bauçà va cessar l’òrgan, al•legant motius econòmics malgrat ens vàremm oferir a funcionar amb pressupost 0).

Queda clar que davant aquestes circumstàncies ja no pot tenir les funcions de representar als joves davant les institucions públiques, que era principal funció que tenia. Si agafam els nous estatuts que vàrem fer entre totes les entitats juvenils que pertanyien al CJIB, pretén mantenir viu la flama del que va ser i lluitarà per recuperar la seva figura d’òrgan públic com ha estat durant els darrers 30 anys.

Això està molt bé i es una lluita per la que estic i que val la pena lluitar, però trob que el CJIB a demés ha d’esser l’aglutinador dels joves organitzats per defensar els drets del joves, pot i ha de fer des de la meva òptica es necessari crear una autèntica marea granate (Marea juvenil arreu de l’estat), per reivindicar una manera de entendre la vida sense precarietat i amb perspectives de futur que no vagin lligades a l’exili o a la miseria com a forma de vida.

Aquest punt de trobada dels joves, s’ha de reivindicar, defensar i reclamar que torni a ser el que va ser, però mentrestant és una organització que permet la organització dels joves en front dels seus drets civils i vitals, per que per mi el dret a l’habitatge no és un dret civil inscrit a la Constitució Espanyola, que també. Sinó un dret necessari per desenvolupar una vida digna, igual passa amb un lloc de feina, amb el dret a la sanitat, educació, serveis socials…

De nosaltres depèn viure dins la misèria arravatada per una minoria o agafar el timó del nostre destí i aconseguir viure, sense dependre de ningú.

Defensem el nostre present i conquerim el nostre futur.

Publicat originalment a el periscopi 

Deixa un comentari